ОБЩЕСТВО

В Подвис излязоха на протест

Жителите на село Подвис излязоха на протест срещу високите скорости на автомобилите в населеното място. Въпреки ограниченията, колите се движат бясно, не спират дори на единствената пешеходна пътека и изпреварват неправилно, недоволстват местните. Хората настояват да се предприемат спешни мерки – поставяне на надигнати пешеходни пътеки или камери, които да заснемат нарушителите.

„Има инциденти, много сигнали сме подавали. Често се случва при натоварено движение нагли шофьори да минават през самия център на селото с голяма скорост, само и само да минат напред в колоната. Един пък мина със сто километра в час през центъра, където децата карат колела и играят. Обадихме се на 112 и после му съставиха акт на шофьора. Проблемите ни са отдавна, но никой не взема мерки. Трябва ли да чакаме да има смъртен случай, за да се реагира“, негодува Росица Алучева, която неведнъж е ставала свидетел на ситуации на пътя. Хората са писали до общината, настоявали са да се вземат мерки. В селото има само една пешеходна пътека, но никой от шофьорите не я отразява. Случвало се е Росица да пресича на нея и в същия момент шофьори да изпреварват други коли.

„Надявам се да бъде обърнато внимание на протеста. Организираме подписка и с други населени места – Соколовци, Бостина, Търън. Нашата идея бе да затрудним движението като непрестанно пресичаме на пешеходната пътека, която имаме. От АПИ ни казаха, че не може така да протестираме. Ако няма развитие, отново ще направим протест и ще държим да затворим пътя или да затрудним движението“, добави още Алучева.

Етикети
Покажи още
Back to top button
Close
Close