Advertisement
НОВИНИ

В община Мадан отбелязаха Европейските дни на наследството

Маданска община за поредна година се приобщи към подготовката на национална програма за Европейски дни на наследството, като тази година темата е „Живо наследство”, съобщиха от Общината. Общото послание на тазгодишното издание е посветено на традиционните знания, умения и обичаи, предавани от поколение на поколение до днес.

Общинска администрация и НЧ „Иван Вазов-1999“ организираха посещение на подземен минен музей „Сполука“, което премина под мотото „Рударството в Мадан – минало и настояще“. Младите хора се запознаха с историята на рудодобива в Мадан.

В НЧ „Братан Шукеров-1953“ с. Върбина се проведе обучение на ученици на един от най-старите местни занаяти – тъкачество на стан. Самодейците при НЧ „Родолюбец-1965“ – с. Боровина, се запознаха с елементите на традиционната за Боровина в миналото женска носия т.нар. „фустан“.

В НЧ „Младост -2008“ с. Лещак  бяха изложени родопски китеници и халища, а в НЧ „Н.Й.Вапцаров-1997“ –  с. Средногорци, сувенири, изработени от кръжок „Сръчни ръце“.

НЧ „Иван Вазов-1958“ –  с. Буково, организира конкурс за рисунка, в който взеха участие децата от ДГ „Пролет“ с. Букова поляна.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!