Advertisement
Здраве

В МБАЛ – Смолян ще се обучават студенти и специализанти през следващите пет години

Със заповед на министъра на здравеопазването от 6 март 2023 г. МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“  АД, гр. Смолян, е одобрена да извършва дейности по следдипломно обучение на лекари специализанти по 20 специалности, съобщи изпълнителният директор д-р Марин Даракчиев.

В момента в болницата се обучават 13 лекари-специализанти по договор с Медицинския университет гр. Пловдив. За първи път млади медици ще могат да специализират в Смолян и по  специалностите „Детски болести“, „Физикална и рехабилитационна медицина“ и „Обща и клинична патология“.

Лечебното заведение е одобрено да извършва дейности и за клинично обучение на студенти по медицина, както и клинично обучение на студенти от професионално направление „Здравни грижи“ по следните специалностите „медицинска сестра“, „акушерка“ и „лекарски асистент“.

В момента се обучават три випуска студенти по специалност „медицинска сестра“ по договор с Тракийския университет в гр. Стара Загора.

„Традиция е обучението на студенти и специализанти в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД, гр. Смолян. Десетки са преминалите през болницата млади лекари, които успешно са защитили специалност, повечето от които са останали да практикуват в болницата и региона“, каза още д-р Даракчиев.

За лекари-специализанти е обявен конкурс.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!