Advertisement
Здраве

В МБАЛ – Смолян спасили живота на мъж, изпаднал в клинична смърт

Пациентът в клинична смърт от рудоземското село Грамаде са спасили в смолянската болница в началото на април, съобщиха днес на сайта на лечебното заведение. Севдалин Сираков живее втори живот благодарение на бързата намеса на сина му Семир и лекарите в МБАЛ – Смолян.

На 02.04.2023 г. някъде около обяд баща ми сподели, че изпитва парене и силна болка зад гръдната кост. Веднага позвъних на 112 и извиках линейка, а междувременно приложихме медикамент, който държа вкъщи и се използва в такива ситуации“, разказва синът Семир Сираков, който е магистър-фармацевт.

Повиканата линейка пристигнала бързо и мъжът е транспортиран в Центъра за спешна медицинска помощ – Рудозем, откъдето го пренасочили към болницата в Смолян.

Д-р Васил Гривнев

Пациентът беше в клинична смърт. Установихме остър инфаркт на миокарда с животозастрашаващо нарушение на ритъма – камерна тахикардия. Беше вкаран в шокова зала и извършена успешна кардио-пулмонална расуцитация с възстановяване съзнанието на пациента“, каза началникът на Спешно отделение на МБАЛ д-р Васил Гривнев.

В болницата веднага се събира екип по инвазивна кардиология начело с д-р Милен Узунов, който да направи спешна коронарография и след няколко часа борба животът на Севдалин Сираков е спасен.

Д-р Милен Узунов

„След няколко дни баща ми беше изписан в добро общо състояние, без сериозни оплаквания и с шанс да живее втори живот. Шанс, за който сме благодарни на екипа, който беше в Спешно отделение, на екипа по инвазивна кардиология и цялото Кардиологично отделение, за грижата, изключителния професионализъм и човечност! Благодарим и на Бог, че позволи на тези хора да успеят в такава тежка ситуация и изходът да бъде щастлив! Сърдечни благодарности!“, с огромно щастие завършва разказа си Семир Сираков.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!