НОВИНИ

В Девин отбелязаха 3-и март с историческа възстановка и легендата за хан Кубрат

„Помним Рада, не ще забравим Бойчо, нито Боримечката как славно в април на 1876 година, основаха мрежа от бетонни стени, която започна от Копривщица, през Панагюрище, огради и Перущица, за да няма сломени, победени, пленени… Не бе важна числеността, а стремежът към свобода!“ С тези думи кметът на община Девин Здравко Иванов приветства жители, гости и участници в празничната програма по случай националния празник 3-ти март.

Ученици от Детски комплекс „Силивряк“- Девин, поднесоха венци и цветя пред паметника на Незнайния войн и заедно с ръководството на община Девин почетоха паметта на героите, загинали за свободата на България.

Към палитрата на патриотизъм и радост, децата от ДГ „Здравец“ с ръководители Анита Звездова и Ангелина Кукунджиева от група „Пчелица“ започнаха с „Велик е нашият войник“, „Кажи, горо“  и завършиха своите изпълнения с „Оттук започва България“. Миглена Бекриева изпълни песента за Райна Попгеоргиева – жената с лъвско сърце, символ на смелост, вярност и непреклонност пред врага „безверни“.

Учениците от Детски комплекс „Силивряк“ с ръководител Минка Мартинова пренесоха девинчани назад във времето с историческа възстановка и легендата за хан Кубрат и неговия завет за единство. Деца от ДГ „Изворче“ , с ръководители Сабина Исаева и Софка Сюлемезова от група „Мечо Пух“ изпълниха  емблематичните песни „Високи, сини планини“, „България“ и стихотворението на Иван Вазов „Аз съм българче“.

Официални гости на събитието бяха кметът на Девин Здравко Иванов, зам.-кметът  Дияна Чаушева, зам.-кметът Николай Юруков и председателят на Общинския съвет Наташа Василева.

 

Advertisement

ЕДИН КОМЕНТАР

  1. Нарочно ли забравихте коя детска градина откри празника? Или в града има само една?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close