Местни избори '2019

Две коалиции се изправиха срещу ГЕРБ и кмета Даскалов в Девин

Две местни коалиции се изправят срещу ГЕРБ и кмета Красимир Даскалов. МК „БСП за България“ (ДПС, БСП) издигна за кандидат нотариуса Здравко Иванов, а водач на листата за общински съветници е Наташа Василева. Коалицията ще се бори и за кметове на селата Беден, Брезе, Грохотно, Гьоврен, Триград, Лясково, Селча, Осиково.

Доскорошни опоненти пък събра заедно Местна коалиция „МИР” (Коалиция „Демократична България – Обединение“ и ПП „МИР“), която издига кандидат за кмет Пламен Балталийски – бивш зам.-кмет на Здравко Василев. Начело на листата e бившият кмет Юлиян Семчев, а в нея са още братята-близнаци Живко и Здравко Чепишеви. Коалицията регистрира и кандидати за селата Брезе, Грохотно Триград.

Местните коалиции в Девин излизат с идеята да се противопоставят на ГЕРБ. Партията на Борисов издигна за втори мандат Красимир Даскалов. Водач на листата за общински съветници е председателят на ОбС Руси Чаушев. ГЕРБ ще се бори за управници на селата Беден, Брезе, Грохотно, Гьоврен, Лясково, Осиково, Селча, Триград.

Водач на листата за съветници на „Воля“ е Ариф Алов, на НФСБ – Роман Чавдаров, на ВМРО – Николай Чилингиров, на „Новото време“ – Николай Чаушев. „Обединена социалдемокрация“ ще участва само с кандидат за кмет на Брезе – Румен Милев.

Advertisement
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ!
Close
Back to top button