НОВИНИ

Устово се стяга за панаир

От 4 до 6 октомври т. г. ще се проведе традиционният Устовски панаир. Участие ще вземат търговци от цялата страна, предлагащи богат асортимент от стоки. За най-малките ще има много развлекателни съоръжения – люлки, въртележки, надуваеми батути и други.

Панаирът ще бъде открит на площад „Възраждане“ с музикална програма, подготвена от съставите на НЧ „Кирил Маджаров 1966“.

С цел безопасното протичане на Устовския панаир е издадена заповед за временна промяна на организацията на движение. От 6,00 часа на 4 октомври до 22,00 часа на 6 октомври се спира движението на всички моторни превозни средства по ул. „Пазарска“ – от кръстовището с ул. „Тракия“ до кръстовището на ул. „В. Райдовски“. Забранена за МПС за същия период ще е и ул. „Братан Шукеров“ – от кръстовището с ул. „Продан Табаков“ до кръстовището с ул. „Пазарска“. Временен паркинг за посетителите на панаира ще бъде обособен на ул. „Братан Шукеров“ и ул. „Хр. Ковачев“. Определено е и делнично разписание на всички превозвачи, изпълняващи градски транспорт – „Рожен Експрес”, „Орфей Експрес” и „Мегатранс”.

По традиция устовският панаир е в първата събота и неделя на месец октомври.Той е първият Среднородопоски панаир и в миналото се е провеждал в местността Ширината. Той е един от най-големите в цялата Родопска област. По време на панаира са се представяли всички занаяти.

Advertisement
Back to top button
Close
Close