Вяра и традиции

Устово кани всички на Никулден

Никулден  по традиция събира стотици вярващи в храм „Св.Николай Мирликийски Чудотворец“ в Смолян, кв. Устово, не само поради чудотворната икона на покровителя на храма. Като застъпник  на семейството и децата, моряците, рибарите, фармацевтите, светецът е на голяма почит от народа. Той е известен  като противник на езичеството и арианството. За него в тропара се пее, че е образец на кротост, въздържание и вяра, със смирението си е придобил величие, а с нищетата – богатство.

На 6 декември /петък/ храмовият празник  на църквата„Св.Николай Мирликийски Чудотворец“  Устово ще започне със света божествена Литургия от 9,30 часа. Тя ще бъде отслужена от секретаря на Архиерейското наместничество в Смолян иконом Запрян Шиков заедно се председателя на храма отец Васил Маджаров и свещеници от града. Ще бъде отслужен и  празничен водосвет,  ще има благословена трапеза.

В навечерието на празника в четвъртък от 17,30 часа иконом Запрян Шиков ще отслужи празничната Вечерня  с  Петохлебие и Акатист на св. Николай чудотворец.

Заповядайте!

Архиерейско наместничество – Смолян

Advertisement
Абонамент за видео канала на "Отзвук" в Youtube. Безплатно е! Очакват ви над 100 видеа!
Back to top button
Close
Close
Close