НА ФОКУСТемида

Условна присъда за ученик, източил близо 13 000 лева от банковата карта на прадядо си

Девет месеца условна присъда с тригодишен изпитателен срок получи 17-годишният Любен Севриев от Доспат за източване на банкова карта. Единайсетокласникът бе изправен във вторник пред Окръжния съд в Смолян за поредната извършена от него кражба. Момчето се призна за виновно и съжали за това, че е посегнал на чуждите пари. Делото срещу него премина по съкратеното съдебно следствие. Любен получи и наказание „обществено порицание” – прочитане на присъдата пред колектива на училището, в което учи.

17-годишният ученик бе обвинен и признат за виновен, че в периода от 13 до 27 ноември 2019 г. е източил от банковата карта на прадядо си 12 799,15 лв. По това време младежът живеел с възрастния мъж, който се грижел за него. Това обаче не му попречило да вземе картата и в продължение на две седмици да тегли пари, като обикалял по градове и села в областите Пазарджик, Благоевград и Смолян. За липсата на картата се усетил дядото, а дъщеря му – лелята на Любен, подала сигнал в полицията. Малкият крадец бързо бил установен и задържан от органите на реда.

17-годишният Любен със защитника си адв. Здравко Чепишев

Любен Севриев вече има в актива си пет присъди. Повечето са за кокошкарски кражби. През май също бе осъден за източване на банкова карта, за което получи условно наказание от шест месеца с тригодишен изпитателен срок и обществено порицание.

На 5 май миналата година момчето и баща му били на гости на приятел в село Змеица. Малко след полунощ младежът решил да претараши колата на домакина Митко Байкалов. Влязъл в гаража, намерил ключовете и отключил „Форд Мондео”-то. Вътре намерил банковата карта с пин кода и 25 евро. Заключил автомобила и оставил ключовете. През деня на два пъти изтеглил по 800 лв. от банкомат в Доспат.
„Много съжалявам за направеното. Срамувам се от себе си. Подведох се, направих простотия”, каза тогава плачейки пред съда ученикът.

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close