НОВИНИПолицейски

Условна присъда за дрогиран с кокаин шофьор от Златоград

Една година условна присъда, глоба от 700 лв. и лишаване от право да управлява автомобил за година и пет месеца е наказанието на 31-годишния Ангел В. от Златоград. Присъдата на мъжа, заловен да шофира след употреба на кокаин бе потвърдена от Смолянският окръжен съд.

На 6 май миналата година полицаите от Златоград получили сигнал, че е възможно 31-годишният Ангел В. да шофира под въздействието на алкохол и наркотици. Униформените застанали на пост на ул. „България“ в очакване да засекат мъжа. Около 19,25 ч. се появил лек автомобил „Субару Легаци“. Зад волана бил 31-годишният мъж, а с него пътували съпругата и детето му. Първо бил тестван за алкохол, като техническото средство отчело отрицателен резултат. В сградата на Районното управление му била извършена и проверка за употреба на наркотични вещества, която показала, че е употребил кокаин. Взета му е и проба в болницата, при която е открит специфичен метаболит – кокаетилен, който според вещите лица доказва комбинирана съвместна употреба на алкохол и кокаин.

В жалбата си до Окръжния съд Ангел твърди, че присъдата е незаконосъобразна и необоснована, наказанието е несправедливо и не съответства на обществената опасност на деянието и на смекчаващите вината обстоятелства.

Според окръжните съдии присъдата, постановена от Златоградския районен съд почива на задълбочен анализ, изключително прецизно и детайлно са анализирани свидетелските показания съпоставяйки ги с останалия доказателствен материал. Неоснователно е и възражението, че не е доказан умисъл в поведението. От показанията на съпругата се установява, че тя не знае той да употребява наркотични вещества, а хипотезата, че в чаша с алкохол му е сложен наркотик не се потвърждава.

Решението на Окръжния съд е окончателна и не подлежи на обжалване.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close
Close