НА ФОКУСТемида

Укрил ли е Марио Куцев 40 000 лв. данъци при строителството на пътя Асеновград-Чепеларе ще решава съдът

 

Бившият управител на „Виастройинженеринг” Марио Куцев е обвинен в укриване на данъци в особено големи размери. Днес Смолянският окръжен съд даде ход на делото срещу 45-годишния мъж, който от няколко години живее и работи в Холандия. Разпитани бяха част от свидетелите. Заради неявяването на двама основни свидетели обаче делото се отложи за нова дата.

Обвинението към Марио Куцев е за периода от 15.10.2012 г. до 14.06.2013 г., когато фирмата му е била подизпълнител на „Виастройинженеринг”, извършваща реконструкцията на пътя Асеновград – Чепеларе (Лот 14). Според Окръжна прокуратура смолянчанинът с помощта на братовчедка си Силвия Журналова, на която прехвърлил фирмата си „К и М Билдинг Груп“ ЕООД, избегнал установяването и плащането на 38 340,72 лв. ДДС. Куцев е обвинен и в използване на документи с невярно съдържание – представени пред данъчните „кухи“ фактури за извършени фиктивни сделки.

Куцев не се призна за виновен и даде подробни обяснения. „СМР-тата са по Лот 14 – главният път за Пловдив, виждат се, още са там”, каза пред съда подсъдимият.

Повече за случая, обвиненията на прокуратурата и позицията на Марио Куцев – във видеорепортажа.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close