Образование

Ученици се включиха в съдебен процес за държане на дрога

Ученици от 8-ми, 9-ти и 11-ти клас от СУ „Васил Дечев” в Чепеларе участваха в симулативен съдебен процес. Наказателното дело под №102/2016 г. се разгледа във вторник и бе част от Деня на отворени врати в съдебната институция. Симулативният процес е по образователната програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“.

Абонамент за видео канала на "Отзвук" в Youtube. Безплатно е! Очакват ви над 100 видеа!

Делото, което учениците презентираха, влизайки в ролите на съдия, прокурор, подсъдим, адвокат, свидетели, вещи лица, беше с предмет престъпление по чл. по чл.354а, ал.3, т.1 от НК  -държане на наркотици. В програмата се включиха и служители на Областно звено “Съдебна охрана“ Смолян с изложение за своята дейност и демонстрация на използваните от тях технически средства.

Предвид това, че възстановката на наказателното дело представлява пета последна среща за учебната 2016/2017 г. на съдиите от РС Чепеларе с учениците от СУ „Васил Дечев”  кратко обобщение на представените теми по образователната програма направи председателят на съда. На 16-те участника във възстановката бяха раздадени грамоти. Всички ученици, присъстващи на събитието, получиха значки.

Advertisement
Етикети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close