Образование

Ученици от Гьоврен се представиха отлично на национално състезание по природни науки

Ученици от ОУ „Пейо Яворов“ – с.Гьоврен, участваха на XVI национално състезание по природни науки и екология в Кюстендил. То се проведе в края на ноември. Ученичките от СИП Екология Невин Устова и Мерйем Алиманова участваха с проект „Екохармония“ с ръководител на проекта Исмет Далов – старши учител по биология и ЗО,химия и ООС и човекът и природата. Проектът беше представен в продължение на два дни – 25 ноември – постерно представяне и 26 ноември – презентация. От 36 училища единственото селско училище беше ОУ – с.Гьоврен.

Представителките на проекта чрез своята комуникативност, увереност и креативност пред националната комисия успяха да постигнат отличен резултат и достойно да представят Смолянска област заедно с ученици от ПГИ „Карл Маркс“ – гр.Смолян.


Ръководството на училището изказва благодарност на г-н Атанас Згуров – главен експерт по природни науки и екология в РУО Смолян, както и на ръководството на община Девин в лицето на кмета г-н Красимир Даскалов и зам.кмета Владимир Солаков за оказаното морално и финансово съдействие.
Невен Устов – директор на училището

Advertisement
Етикети
Back to top button
Close
Close