ОБЩЕСТВО

Ученици от Девин подготвят Коледен базар от деца за деца

Учениците от IXа клас при СУ „Христо Ботев” с класен ръководител Имела Данаилова организират Коледен благотворителен базар. Идеята на младежите е да се подпомогне предварително избрана група деца в неравностойно положение. „Най-често се опитваме да помогнем на семейства с малки възможности, като всяка година домовете са различни“, обясни класната ръководителка, която е и учител по Български език и литература.

Благотворителният базар се провежда за седма поредна година, като началото беше поставено от VIII клас на Випуск 2016. През годините децата заедно със своите родители приготвяха ястия по домашни рецепти, които продаваха, като със средствата бяха закупени хранителни продукти за семействата на нуждаещите се деца.
Тази година Коледният благотворителен базар ще се проведе на 13.12.217 година от 11:00 часа пред дома на културата в град Девин.

„Животът е труден и всеки носи бремето на своите проблеми, но нека за миг да се вгледаме в себе си и в света около нас и се опитаме да сътворим добро. Затова ви молим да дарите надежда на тези деца, нека им покажем, че добри хора съществуват и да направите техния празник по-щастлив“, призовават учениците от Девин.

Advertisement
Back to top button
Close