Advertisement
НОВИНИ

Ученици подеха благотворителна кампания за болен човек в Мадан

В сряда, 03.07.2024 година от 18:30 часа в киносалона на читалище „Иван Вазов – 1999“ – Мадан ще се проведе благотворителен концерт за събиране на средства за лечението на Кадир Сюлейманов. Той е организиран от учениците от Ученически съвет при СУ „Отец Паисий“, съобщи ръководителят на ученическия съвет Дарина Хаджиева. Програмата на концерта ще включва изяви на талантливи ученици, възпитаници на училището.

Кадир Сюлейманов се нуждае от спешна чернодробна трансплантация в Турция, за която са необходими над 90 000 евро, а това е непосилна за него сума.

Ръководителят на Ученическия съвет Дарина Хаджиева и Председателят му Акси Мехмедалиев, както и останалите членове на съвета, предвиждат мащабна благотворителна кампания. Дарина Хаджиева е дългогодишен ръководител и координатор на Ученическия съвет, както и психолог в СУ „Отец Паисий“ град Мадан. Работи за създаване на чувство на съпричастност у децата, на личностни качества като инициативност, активност, развитие на гражданска позиция и нетърпимост по въпросите на агресията и насилието, на толерантното поведение и подкрепата към хората в нужда.

„Но преди да искаме от децата да развият тези качества, възрастните трябва да ги демонстрираме и да даваме пример с поведението и с отношението си към околните“, казва Хаджиева.
Нейното мнение е, че възрастните, хората, които работят с деца, родителите, учителите, са отговорни за това какви морални и етични норми завещават на децата, какъв пример им дават.

„Програмата ще бъде много пъстра – от красивите изпълнения на Валерия Делчева, през интересните и неразказани истории от Дарина и Денис от „Един за друг“ в нашия подкаст за първи път на живо пред публика „Паисий разказва… “ и ще завършим с най-родопското – гайдата“, разказа Хаджиева.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!