Темида

Убийството край връх Свобода влиза в съда

54-годишния Ангел Нунев ще бъде изправен пред съда за умишлено убийство, извършено по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. Мъжът уби с ритници миналата година приятелят си Атанас Наков. Окръжна прокуратура – Смолян, внесе миналата седмица обвинителен акт срещу убиеца. Очаква се насрочване на делото от съда.

На 8 август 56-годишният Ангел Нунев уби с ритници приятеля си Атанас Наков. Причината за кървавата разправа е изчезнал кон и резачка.
Убийството стана в района на връх Свобода (известен като Енихан баба), край банското село Давидково. Същия ден Ангел се прибрал от родното Ракитово, където четири дни бил на сватба на племенник. Когато се върнал, видял, че единият от конете липсва, резачката, с която работел, също я нямало. Намерил 51-годишния Наско пиян до козирката да спи на сянка. Започнал да го рита и да му се кара, налагал го и с дърво.

След побоя Атанас се почувствал зле. Повикали линейка и той бил транспортиран в спешния център в Баните. Пострадалият обаче не съобщил, че е бит. След няколко часа е пуснат да си ходи. Състоянието му по-късно се влошило, поискал вода и издъхнал. Починал на 200 метра от разклона за село Крушев чатал.

След убийството Ангел бе арестуван и от тогава до сега е с постоянна мярка „задържане под стража“.

Advertisement
Back to top button
Close
Close