Темида

Убиецът от Турян опитал да се обеси, но въжето му се развързало

„Няма да живея, няма да живея“, повтарял Петър Русев, след като убил Милена Стефанова. Луда ревност става причина за ненавременната смърт на 51-годишната жена. Девет месеца след убийството Окръжна прокуратура Смолян внесе в съда обвинителен акт срещу 62-годишния мъж. Делото вече е разпределено на съдия и предстои да бъде определена дата за първото съдебно заседание.

Злокобната смърт застига Милена на 13 март т. г. Безжизненото й тяло е открито в ливада над къщата, в която живее, а по него ясно личали следи от наръгване.

Убийството не е инцидентно. След като чул подмятане в кварталния магазин, че Милена си „има майстор“, Петър взел съдбоносното решение. Искал да я убие, а след това да сложи край и на собствения си живот. Така и направил. Намерил жената и без колебание забил ножа в корема й. Тя обаче успяла да се отскубне и избягала към съседите. Скрила се в избата, но бързо била намерена от убиеца. Последвали още няколко удара с нож в тялото й. Петър помислил, че приключил с нея, забил ножа си на една от гредите и си тръгнал. Със сетни сили Милена излязла от мазето, но след 25 метра силите я напуснали и тя паднала в ливадата мъртва.

През това време Петър се прибрал в къщи, залял с нафта две от стаите и драснал клечката. После свалил кървавите дрехи в банята, след което взел въже с приготвена преди убийството примка и се виснал. Не успял да се обеси, защото въжето се развързало и той паднал на земята. Огънят от запалената къща бързо бил видян от жители на селото, които подали сигнал на 112 и започнали сами да потушават пламъците. На пристигналите на полицаи признал, че заклал Милена.

62-годишният овчар е обвинен в умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин и жестокост.

Повече за трагедията четете в печатното издание на „Отзвук“.

Advertisement
Back to top button
Close