Полицейски

Убиецът от Турян е арестуван, сам е признал вината си

62-годишният овчар Петър Русев от с. Турян е арестуван за убийството на 51-годишната Милена Стефанова, научи „Отзвук“. Тялото на жената бе открито в ливада в близост до църквата в селото.

Драмата, за която „Отзвук“ писа вчера“ се разиграла в ранните следобедни часове. Милена и Петър се спречкали, след което мъжът наръгал жената и хвърлил тялото в ливада под къщата, е е първоначалната версия по признанията на убиеца. Петър бил много пиян. Палейки печката вкъщи дори предизвикал пожар. Към 15.30 часа вчера полицейски служители, съвместно с екип на пожарната в Смолян посетили село Турян, ул. „Горна махала“, съобщиха от полицията. Там униформените видели Петър, целият в кръв. Когато го попитали какво е станало, той обяснил, че при спречкване с 51-годишната си приятелка я пробол с нож и вероятно я убил.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при ОД МВР и РУ-Смолян и е извършен оглед. Тялото на жертвата е транспортирано в МБАЛ – Смолян за извършване на аутопсия. Срещу задържания 62-годишен
е образувано досъдебно производство, допълниха от пресцентъра на полицията.

 Милена Стефанова на къщата на Мона Чобан в с. Киселчово. Снимка: Личен архив
Милена Стефанова на къщата на Мона Чобан в с. Киселчово. Снимка: Личен архив

Убитата Милена е описвана от близки и познати като комуникативна и жизнерадостна. „Целият Арт център в Киселчево, кажи речи тя го е направила, с нейните ръце. Хората около нея винаги имаха усмивка. Винаги се смееха“, разказват нейни познати.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close