Темида

Трима на съд за смъртта на 28-годишен скиор

Утре тръгва делото за смъртта на 28-годишния Данаил Кънчев от Шумен. Младият мъж загина на пистата „Мечи чал“ след удар в необезопасена бетонна шахта, част от незаконно изграденото съоръжение за изкуствен сняг.

Изпълнителният директор на „Чепеларе спорт“ Васил Попов, прокуристът Станимир Мутафчийски и служител, работил като оператор на система за производство на сняг, ще отговарят за причиняване на смърт по непредпазливост. Съдебният процес ще започне утре сутринта в Смолянския окръжен съд.

Трагедията с младия мъж стана на 14 февруари 2015 г. Данаил карал по  Червената писта. В участък на около 300 метра от долната лифтова станция отскочил в бабуна, превъртял се, при което излиза извън пистата и на около 2 метра от нея се блъска в ръба на оголената шахта за изкуствен сняг. Съдебният лекар, извършил аутопсията на тялото, е категоричен, че смъртта е настъпила от удар на главата в ръба на необезопасеното съоръжение.

Два месеца след трагедията с Данаил от ДНСК обявиха, че съоръжението за изкуствен сняг на Мечи чал е незаконно. Започна демонтиране на шахтите, изградени без нужните строителни книжа. В резултат на заповед на ДНСК бе премахнато цялото съоръжение.

Advertisement
Етикети
Back to top button
Close
Close
Close