ГОРЕЩА ТЕМА

Трима излекувани и един нов случай на коронавирус в Смолян

За един нов случай на COVID-19 в Смолян съобщи тази сутрин по национален ефир проф. Тодор Кантарджиев, член на Националния оперативен щаб. С него положителните проби в областта от началото на пандемията стават 41. Добрата новина от днес е, че трима заболели в региона са излекувани.

Повече информация за новозаразения и за излекуваните ще бъде дадена в понеделник. Директорът на РЗИ – Смолян д-р Мими Кубатева обяви, че инспекцията спира да дава актуална информация за новите случаи с коронавирус. Те ще бъдат обобщавани веднъж седмично на традиционните пресконференции в областната администрация. „Притесняваме се, че създаваме напрежение. На хората вече като че ли им дотегна да слушат такава информация. За два или три случая, забавянето с няколко дни, не е фатално.“ – обясни мотивите си д-р Кубатева.

„Обявеният нов случай на заразен с коронавирус за област Смолян е на мъж на 40 години от град Смолян, който живее в град Пазарджик и е работник в завода на „Костал“. В последните седмици не е пребивавал в региона, но след установяването на положителната му проба е приведен под домашна карантина в родния си дом в град Смолян, където ще бъде заедно със семейството си. В добро състояние е. Случаят се поема за проследяване и контрол от РЗИ-Смолян.“ – написа в профила си във Фейсбук областният управител Недялко Славов.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close