Вяра и традиции

Три празнични богослужения на архимандрит Висарион в началото на годината

Архиерейският наместник на Смолянска духовна околия Негово Високопреподобие архимандрит Висарион ще отслужи последователно в три дни празнични богослужения, свързани с Кръщението в река Йордан на Спасителя на света нашия ГосподИисус Христос.

На Водици – в деня преди празника Богоявление на 5 януари (вторник) от 9 часа в епархийския манастир „Свети Пантелеймон“ над Смолян Негово Високопреподобие ще отслужи Велик водосвет, който се извършва само два пъти в годината – в навечерието на Богоявление и на самия празник.

На 6 януари (сряда) на празника Свето Богоявление (Йордановден) от 9 часа Архиерейският наместник ще възглави празничните св. литургии в катедрален храм „Св. Висарион Смоленски“, а след нея в 10,30 часа  пред храма по установена традиция ще отслужи Богоявленския водосвет и ще освети бойните знамена на 101-и Алпийски полк. В 11 часа ще поведе литийното шествие към река Черна до АРЗ,  за да бъде хвърлен във водите й Богоявленският кръст  за здраве.

На 7 януари (четвъртък) на празника на св. Йоан Кръстител /Ивановден/ от 9 часа архимандрит Висарион ще отслужи празничната св. Литургия в църквата „Света Неделя“ в Райково. И в трите богослужения заедно с него ще участват свещеници от града, иподякони и хористи.

Нека бъдем заедно на тези светли Божии празници!

Архиерейско наместничество – Смолян

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ!
Close
Back to top button
Close