НОВИНИОбразование

Три пълни стипендии за обучение във ВСУ „Черноризец Храбър“ за студенти от Рудозем

Две пълни стипендии предоставя на студенти от община Рудозем Варненският свободен университет, обяви по време на официалното откриване на празника на града доц. д-р Красимир Недялков – президент на ВСУ „Черноризец Храбър“. Стипендиите се отпускат за целия срок на обучение и са по случай 30-годишнината от основаването на университета.

Председателят на Настоятелството на ВСУ „Черноризец Храбър“ проф. д.ик.н. Анна Недялкова и доц. д-р Красимир Недялков бяха официални гости на празника на община Рудозем. В приветствието си доц. Недялков оцени високо партньорството между висшето учебно заведение и Община Рудозем за издигането на престижа на университета и пожела здраве и просперитет на региона.

„През 2021 година Варненският свободен университет отбелязва 30 години от създаването си под мотото „Учи се и търси!“ – думи на смелия български духовник Черноризец Храбър – патрон на нашия университет. Заветът на храбрия будител отеква в Родопите, където талантливите, усърдните и упорити млади хора се учат, търсят и получават знания и образование в нашия университет и с гордост го наричат своя Алма Матер! Нека заедно да пренесем през вековете мъдростта, родолюбието и силата на българския дух, съхранени в Родопите!“, каза още президентът на Варненския свободен университет.

Кметът на Рудозем Румен Пехливанов заяви, че стипендиите ще бъдат предоставени на кандидат-студентите, които са постигнали най-висок успех по време на обучението си в училище. И че към двете стипендии той, в лично качество, добавя още една.

Стипендиантите ще реализират обучението си във Филиала на ВСУ „Черноризец Храбър“ в Смолян.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ!
Close
Back to top button
Close