НА ФОКУСПолицейски

Три години смолянчанин „снабдявал” шофьори с фалшиви медицински за книжки

Мъча се да помагам, но стана "мечешка" услуга, каза пред "Отзвук" 62-годишният Еро Романов

Полицията в Смолян пресече схема за издаване на фалшиви медицински за шофьорски книжки. Преди ден е задържан и „мозъкът” – 62-годишният Еро Романов от областния град. Мъжът, който до скоро бе шофьор в Дневния център за деца и възрастни с увреждания „Звънче“, е бил задържан за срок до 24 часа. От дома му са иззети печати и бланки за медицински удостоверения. До момента полицаите от Сектор „Пътна полиция” са установили осем случая на фалшиви документи, подадени при тях за преиздаване на шофьорски книжки – най-вече за категория „С”. Предстои да бъде направена проверка на всички медицински удостоверения от последните година – две.

62-годишният Романов в момента е безработен. Той не е осъждан и заради това Районна прокуратура не е поискала налагане на най-тежката мярка „задържане под стража”.

„Поддадох се, човек се лъже. Всичко ми дойде от директорката на дома. Тя ме уволни дисциплинарно и сега водя дело за това.  Без стотинка съм, по едно бурканче мляко на ден ям. Вземал съм кой колкото е давал от сърце – да има за хляб и мляко”, каза пред „Отзвук” Еро Романов. Той разказа, че с този „бизнес“ се занимава от две-три години. Рядко е правил фалшиви медицински. До сега е дал, по думите му, 20-30 на приятели и познати. „Мъча се да помагам, но стана „мечешка“ услуга”, каза още Романов и добави: „Всичко съм признал пред дознателката. Нямах пари и за това го правех. Ако не бях уволнен, нямаше да правя такива работи. Бях принуден”.

Мъжът дълги години работил в смолянската болница и тогава помагал на познатите си, като ги вкарвал без да чакат много в лекарските кабинети, за да получат медицинското удостоверение. „От тогава си ме търсят. Някои дори си мислят, че още работя там. Патя от добротата си. Наивен съм”, допълни още мъжът.

Срещу Еро Романов е образувано досъдебно производство. Той вече е привлечен като обвиняем и е разпитан от дознател. Пред съдия са разпитани множество свидетели.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Close