Advertisement
ОТ СТРАНАТА

Трева поникна в прясно асфалтирани улици по Програмата за развитие на селските райони

Най-голямата локва се образувала пред къщата на председателя на общинския съвет

„Зарадвахме се много, когато видяхме машините. Почнахме да си задаваме въпроси, когато видяхме тънкия слой – като икономисано масло върху филия в гладни години. Оказахме се прави – тревата победи асфалта“, пишат жителите на с. Първомай, Петричко. Улицата е „Яне Сандански“ и ремонта и завършил на 11 април т. г., обясняват още хората.

Главният редактор на blagoevgrad-news.com Мариета Димитрова припомня, че миналата година през май, в разгара на кампанията за Европейските избори, кметът на община Петрич Димитър Бръчков съобщава по време на празника на селото добра новина – че Общината е защитила проекта по Програмата за развитие на селските райони. Съгласно критериите е било допустимо да се кандидатства за село Първомай, което е единственото в региона с население над 2500 души. Другият важен критерий за одобрение е поне една от улиците, която ще се благоустрои, да се свързва с републиканската пътна мрежа.

Стойността на ремонта е малко над 1.4 млн лв., които са 100% безвъзмездно финансиране по Програмата за развитие на селските райони.

Хората в Първомай обаче трябвало да изчакат близо година, за да се радват на асфалтираните улици и те проявили търпение. Радостта им обаче се оказва кратка, само няколко дни след полагане на асфалта, некачествената работа и спестеният материал „дадоха плод“.

Те забелязали, още докато текли ремонтните дейности, че се полага съвсем тънък слой асфалт и започнали да задават въпроси, но никой не им обърнал внимание.

„Няма как, кметът Бръчков да не знае какво се случва, това би означавало, че не се интересува, как се разходва милион и половина от фирмата, на която е възложил поръчката. Нещо повече, на тази улица живее и председателят на Общинския съвет в Петрич Георги Тренчев, защо той не реагира, защо не сезира кмета? Очевидно е, че асфалта се напука, няма отводняване, дупки се появиха на 3-тия ден. Защо се допуска това безобразие?“, питат хората и допълват, че най-голямата локва се образува именно пред къщата на Тренчев, но той нехаел, пише Мариета Димитрова в разследването си, публикувано в антикорупционната платформа „За истината“.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!