ПОЗДРАВЛЕНИЯ АРХИВ

Този Гергьовден е по-различен, този път не очакваме гости, защото наш дълг е да носим и отговорност към всички ни

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
Милен Белчев

Уважаеми жители на Община Баните,
Скъпи граждани, живеещи в България,
Скъпи сънародници в чужбина,

Поздравявам ви с Празника на община Баните и минералната вода – 6 май. За нас, жителите на община Баните, Гергьовден е най-очакваният празник в годината! Той е повод да отворим сърцата си за позитивното и за доброто, за истинското, което ни обединява и ни прави горди, че именно тук сме родени, израснали и избрали да живеем!

Този Гергьовден е по-различен от останалите досега, защото този път не очакваме гости, не чакаме вас – нашите близки, които всяка година на този ден с радост се завръщат по родните си места. Но наш дълг е, наред с желанието ни за празник, да носим и нужната отговорност към всички ни.

Сега, повече от всякога, отправяме поглед към бъдещето. В днешните дни, в световен мащаб, оценяваме все по-силно живота на село. Осъзнаваме все по-ясно, че тук свободата и близостта с природата са естествени и тези блага носят ползи за всички ни.

Оптимист съм и знам, че лошото ще отмине и отново ще работим активно за облагородяването на нашата община, ще се грижим за нейния облик, но и за удобството на местните жители. Ще продължаваме да работим за това повече хора да научават за Баните, повече хора да я виждат като качествена алтернатива за отдих и туризъм, повече наши съграждани да бъдат активни и да намират решения, за да градят и своите лични успехи тук – на това място. Призовавам и вас – хората, които не живеят в община Баните, но я носят в сърцата си, да продължите да бъдете нашите най-добри посланици по света.

Днешните предизвикателства ни показват, че пред болестта всички сме равни. Нещастието не прави разлика между етническа принадлежност, положение в обществото или социална йерархия. И за да преминем заедно по този път, трябва да споделяме и трудностите. Вярвам и съм сигурен, че когато трудното отмине, ще бъдем още по-единни и уверени в доброто.

Пожелавам ви да бъдете силни, да има сигурност и здраве във всеки дом! Нека помним, че нашият роден край се нуждае от грижата, мисълта, енергията и обичта ни! Поздравявам всички, които обичат нашата община и с воля, надежда, любов и с труда си допринасят за по-доброто ѝ бъдеще.

Община Баните заслужава това!

Честит празник!

С уважение,
Милен Белчев
Кмет на община Баните, област Смолян
Баните, май 2020 година

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close
Close