НОВИНИ

Тонове вода се изливат в центъра на Смолян от година, „ВиК“ нехае (видео)

Близо година тонове питейна вода се изливат на новия център в Смолян, но аварията и до днес не е отстранена от „Водоснабдяване и канализация“ – Смолян. Проблемът е на ул. „Кольо Фичето“ и е от началото на тази година. Живеещите в КЦ 4 се притесняват водата да не подкопае основите на блока и да не влезе в избите им, които вече са влажни.

„5-6 човека от блока се обаждаме постоянно, но никой не предприема действия за отстраняване на аварията. Пълно безхаберие и нехайство с питейната вода“, каза адв. Георги Гегов. Домоуправителят на блока Димитър Николов посочи, че последно през лятото е получил обещание, че проблемът ще бъде решен.

Изтичане на питейна вода

Питейна вода изтича от година, а "ВИК" Смолян нехае

Публикувахте от Вестник Отзвук в Вторник, 3 декември 2019 г.

„Лятото казаха, че лично началникът е идвал и се е запознал с аварията. Обясниха ни, че аварията е преди водомера и в този случай е за сметка на ВиК и е отговорност на дружеството.  Мина половин година и преди седмица пак реших да им позвъня. Диспечерът ме прехвърли на служител, който отговаря за шахтите. Този служител ме прехвърли на друг, но той не отговаряше. И така си остана с едни обаждания повече от половин година. Вече имаме оплаквания, че на комшиите се е появила вода“, каза Димитър Николов.

Шахтата не е обезопасена. Хората от блока сами поставили талпи върху не, за да не падне някой вътре. Преди време задните гуми на джип влезли в шахтата и се наложило да бутат колата. Живеещите в квартала се притесняват да не паднат деца вътре, които буквално ще потънат.

Ръководството на „ВиК“ не е било запознато от началник-района за проблема на новия център. “Това е недопустимо. Утре сутринта вземаме спешни мерки аварията да се оправи“, обеща зам.-шефът на „ВиК“ Костадин Тотев.

Елена Павлова

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close