Местна власт

Тодор Узунов: Почивна станция „Беденски бани“ няма вина за липсата на вода в Девин

„Във връзка с твърденията в публикуваната от Вас статия във вестник „Отзвук“ (бр.86 от 20.11.2017 г.) „В Девин продължават да лъжат, че лекуват хората с минерална вода“ искам категорично да заявя, че почивна станция „Беденски бани“ няма каквато й да е вина за липсата на вода в Девин. Обвинението е, меко казано, несериозно, необосновано и в разрез с логиката на всеки здраво мислещ гражданин.“ Това написа в право на отговор до вестника Тодор Узунов – собственик на почивна станция „Беденски бани“.

В миналия брой управителят на „Аквагруп проект“ ЕООД Велин Колев, който извърши рехабилитацията на водопровода от Беденски бани до Девин за 2.5 млн. лева, заяви, че причина да няма минерална вода в Девин са злонамерени действия. „Има външна намеса, има нечии интереси, не мога да кажа кои. Най-вероятно на хората от хотела над банята. Спират водопровода умишлено, защото за тях не стига водата. След това, разбира се, не го пускат. Оставят помпите да работят при затворени кранове, което означава смърт за помпата. Всичко е на местна основа” – бяха думите пред „Отзвук“ на Велин Колев, предизвикали реакцията на Тодор Узунов.

„Известен факт е, че извор Беденски бани е с голям дебит и има достатъчно вода за всички. Водовземанията за общинската баня на Беденски бани и почивната станция не се влияят от новия водопровод. Хвърлените в медийното пространството твърдения, че водата при извора не достига и е необходимо да се затварят кранове, за да се пълнят басейните на Беденски бани, не отговарят на истината. В допълнение искам да отбележа, че почивна станция „Беденски бани“ не работи от края на лятото. Обвинението, в което се твърди, че преди близо 15 дни сме спрели крановете на новия тръбопровод, за да си пълним басейна и затова в Девин няма вода, е необосновано, невярно и лишено от доказателствени средства.“ – пише в правото на отговор на собственика на почивна станция „Беденски бани“ Тодор Узунов.

Advertisement
Back to top button
Close