Advertisement
НОВИНИ

Тодор Батков – син поиска обяснение от Общинския съвет на Девин заради село Брезе

Община Девин получи над 10 млн. целево финансиране от държавата за инфраструктурни обекти и за пореден път Брезе не е включено, което за мен е потресаващо. И докато се правят тротоари и градинки в града, в селото хората мизерстват.

„Провокира ме обезверението, отчаянието и тотална липса на грижи към жителите на село Брезе. Преди дни посетих селото и бях потресен от условията за живот там. При по-сериозни валежи се получават големи наводнения заради старата канализация, която е запушена, пътят за гробищата е блокиран заради срутена подпорна стена – починалите в селото ги носят на ръце до гробището, което е непростим грях. Наскоро е имало пожар в селото, който не е бил потушен поради напълно компрометираната улична мрежа.

Хората от Брезе не са втора категория граждани. Всеки има право на достоен живот, справедливи доходи и еднакво третиране от администрацията и равнопоставеност пред закона и властта“, обърна се към Общинския съвет  и кмета Батков-син.

„40 минутна буря ни постави на колене, всички канали и шахти са запушени, водата отнесе и малкото асфалт, който имат улиците. Как може да живееш в къща, чийто приземен етаж е наводнен с отходни води. Не ми си мисли за следващия дъжд, който ще дойде. Искам да ми кажете конкретно в ден и час кога ще започне да се прави нещо за Брезе. От дъжд на дъжд положението в селото става все по-тежко“, изрази притесненията си Ирина Кочовска – Кмет на село Брезе.

Тодор Батков-син подчерта, че не смята липсата на отношение към селото за тенденциозна, тъй като вярва, че общинските съветници и кметът са честни и справедливи хора, които не дискриминират по партийна линия и са готови да помагат на кметове от ГЕРБ.

Кметът на Община Девин – Здравко Иванов пое ангажимент в понеделник сутринта да изпрати екип на общинското предприятие, който да извърши спешни ремонтни дейности и пожела успех на Тодор Батков на парламентарните избори, изявявайки желание ползотворната им работа да продължи и в бъдеще.

„Благодаря ви, че се застъпвате за едно малко село, г-н Батков и призовавам всички ви подкрепят на предстоящите избори“, призова Ирина Кочовска.

Тодор Батков-син е с преференция 102 в листата на ГЕРБ-СДС с номер 22 в бюлетината.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!