НОВИНИОбразование

Теорията и практиката в педагогическото образование в нова книга на доц. Нина Герджикова

Доц. д. н. Нина Герджикова зарадва почитателите на педагогическа литература с новото допълнено и преработено издание на монографията си „Теорията и практиката в педагогическото образование“.

Доц. Герджикова е дългогодишен преподавател по теория на възпитанието и дидактика във филиала на Пловдивския университет в Смолян. Тя е член на Немското педагогическо дружество (DGFE), на Британската асоциация за педагогически изследвания (BERA), на Британската асоциация по международно и сравнително образование (BAICE) и на немското дружество по историческа антропология. Тя е била гост-доцент по програма „Еразъм“ с ежегодни лекции в Института по педагогика в Залцбург, Австрия. Автор е на актуални и значими научни изследвания в областта на теорията на обучението, мултикултурното образование и сравнителната педагогика. Член е на редакционната колегия на едно национално и едно международно педагогическо списание.

В този аспект очаквана и логична е появата на осъвремененото издание на нейния научен труд, посветен на теорията и практиката на педагогическото образование. В книгата авторката представя съвременните модели за педагогическо образование, което прави изследването изключително актуално в настоящата ситуация. В монографията се съдържат много обосновани идеи за възможностите за реформиране на педагогическото образование, поради което тя е особено полезна за обучението на студентите в педагогическите специалности в ПУ „Паисий Хилендарски“, Филиал – Смолян. Изследването дава тласък за съвременна, модерна организация за подготовката на бъдещите учители като описва различни варианти за структуриране на тяхната теоретична и практическа подготовка.

Реализираното издание е изключително ценен принос както за специалистите, така и за всички читатели, изкушени от идеите на  съвременното педагогическо образование.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close