Advertisement
ОБЩЕСТВО

Телефонни измамници откраднаха близо 13 000 лева от бащата на Крум Филипов

Близо 13 000 лева са откраднали телефонни измамници от бащата на поетът и режисьор Крум Филипов. 80-годишният Илия Филипов ходил с такси чак до Велико Търново, за да остави парите под камък. Това разказа в профила си във фейсбук режисьорът.

Новината, че баща му е ограбен, Филипов научил в Канада, когато бил на покрива на църквата Sault Ste. Marie (Бързеите на Св. Мария) в град Онтарио, където работи. „Дал е всичките си спестявания за мен. Да ме спаси. 13 000 лв. Оставил си е 60 лева в картата. Казва ми по телефона: „Круме, чувах те как ми викаш: Тате, спаси ме, моля те… Нищо друго не мисля, освен, че тази кражба е свидетелство за безкрайната и безумна бащина обич.“, пише Филипов.

По разказа на Крум Филипов телефонните измамници изпратили баща му до Асеновград. От там са го накарали да отиде до Велико Търново с такси и да остави парите под някакъв камък. „Бащината обич е Велико нещо. Чуваме се често. Опитвам се да променя полета за връщане“, допълва режисьорът.

По информация на МВР открадната сума е 12 200 лв. За измамата е подаден сигнал на 22 ноември от Илия Филипов, а телефонните измамници са започнали обажданията си още в началото на ноември на стационарен и мобилен телефон.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button