Образование

Техническият колеж в Смолян ще обучава инженери

За първа година Техническият колеж към Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” в Смолян обявява прием за обучение на студенти в образователно-квалификационна степен „Бакалавър”. Курсът на обучение ще е четири години, а завършилите бакалаври ще получат професионална квалификация „инженер по…” съответната специалност. Специалностите, по които колежът обявява прием за учебната 2017/2018 година, са „Машиностроителна техника и технологии“, „Автомобилна техника“, „Електроенергийна техника”, „Компютърни и комуникационни системи“ и новата „Хардуерни и софтуерни и системи”.

В учебните им планове са включени модули от програми, които отговарят на търсенето на професионално обучени кадри за региона. Специфично за обучението и по петте специалности е силно застъпената практическа подготовка под формата на практики и лабораторни упражнения, част от които се провеждат в производствени предприятия от областта. Това позволява студентите да се запознават със съвременно оборудване и нови технологии, което е гаранция за тяхната успешна професионална реализация.

Колежът се развива непрекъснато с оглед подготвяните в него кадри да отговарят на нуждите на трудовия пазар, сподели доц. д-р Силвия Стоянова и прикани всички желаещи да се развиват в областта на техническите науки да осигурят бъдещето си като инвестират в образованието си в Технически колеж – Смолян. Желаещите да се обучават в колежа могат да кандидатстват:

  • с оценките от държавни зрелостни изпити по български език и литература, математика или физика и астрономия;
  • с оценка от кандидат-студентски тест по математика, положен в Техническия колеж;
  • или с оценки от конкурсни изпити по математика, информатика или физика, положени в друго висше училище в годината на кандидатстването.

Предварителни изпити са на 24 март, 21 април, 26 май, 23 юни 2017 г. от 14,00 часа в Техническия колеж.

По-подробна информация може да се получи на място в Техническия колеж, от специализирания сайт http://www.tk-otzvuk.eu или на https://uni-plovdiv.bg/pages/index/569/.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close