Advertisement
НОВИНИ

Таня Светлинова от ДПС бе определена от ЦИК за председател на РИК – Смолян

Областният управител Захари Сираков откри в понеделник първото заседание на Районна избирателна комисия в Смолян за изборите за Европейския парламент и за народни представители на 9 юни 2024 г., която бе назначена с решение на ЦИК от 19 април 2024 г. Той повери печата на председателя Таня Светлинова и пожела на комисията успешна и безпроблемна работа. Сираков каза, че РИК-Смолян може да разчита на пълното съдействие от страна на Областна администрация – Смолян за техническата обезпеченост и организацията с цел провеждането на честни избори в региона. Председателят на Районната избирателна комисия.

Таня Светлинова бе предложена от Движението за права и свободи. Тя е от Смолян и е магистър инженер по информационна сигурност. Пет пъти е била в състава на комисията като член. На последните местни избори е била секретар на Общинската избирателна комисия. ДПС отново поемаме тежката задача с провеждането на изборите. Но в комисията се познаваме от предходни избори и смятам, че ще се справим, независимо от предизвикателствата“, каза за БТА Таня Светлинова.
Служебно от ЦИК е определен и секретаря на РИК – Смолян – Добрин Тодоров, който е от партия „Възраждане“.

На 13 април 2024 година областният управител проведе консултации за състав на РИК-Смолян с представители на всички парламентарно представени партии и коалиции. Спазени бяха всички изисквания на Изборния кодекс за провеждане на консултациите, участвалите партии и коалиции направиха предложения за състава на РИК, в които се съдържат изискуемите се документи съгласно чл. 60, ал. 3 и 4 ИК.

Районната избирателна комисия встъпи в правомощията си на 20 април 2024 г.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!