НА ФОКУСТемида

Таксиджия от Смолян носил трупа на убития Георги без да знае, че в одеялото има мъртвец

Заради неявяване на свидетели Окръжният съд не успя да приключи днес делото за убийството на смолянчанина Георги Гривнев. Разпитани бяха седем свидетели, сред които настоящи и бивши затворници. Обвинените за смъртта на Гривнев Венелин Трампов и Марин Терзийски бяха доведени в залата оковани във вериги и с белезници.

„Аз помагах за пренасяне на вързопа до багажника на таксито и после да го свалим. Не предполагах, че това е труп“, призна таксиметровият шофьор, повикан от Венелин и Марин след убийството.

„Карах „Шкода Фабия“ и на 29 март бях нощна смяна на стоянката на Автогарата. След полунощ излезе поръчка. Отидох на адреса – на завоя след военните блокове на Каптажа. Почаках 5 минути преди да се появят клиентите. Пристигнаха с багаж – нещо подобно на сак или мешка. Казаха, че искат да ги оставя на разклона за селата Пещера и Турян“, посочи в показанията си мъжът.

Дори и след излизане на новината за намерения полуразложен труп на Гривнев, той не предполагал, че е бил въвлечен в укриването на труп на убит. Разбрал от полицаите, които го потърсили в средата на април.

Показания пред съда даде и жената, която откри тялото на убития смолянчанин. Петя била с брат си Иван за гъби. Решила да провери в един участък, където знаела, че има смръчкули. „Беше на 10 метра от пътя. Там видях два боси крака. Помислих, че е изхвърлен манекен от някой магазин. Когато се вгледах обаче, видях, че пръстите са гъбясали“, разказа жената. Тя веднага намерила брат си и той подал сигнал на 112.

35-годишният затворник Георги Божилов даде свидетелски показания

Съкилийници на Георги, Венелин и Марин разказаха за живота и любовните отношения в общежитието в Герзовица. „Познавам Гергана (с този прякор бил известен в затвора Георги – б. а.) и Хитлер (Трампов – б.а.) от повече от две-три години – толкова време е била и връзката между двамата затворници. Знаехме, че Гривнев е обратен. Последно бяхме в една стая тримата. Те бяха като двойка. Гергана го ревнуваше заради по-младия Иво. Постоянно ставаха скандали. Гергана много обичаше Венелин, но той нея не – само я използваше“, каза 35-годишният затворник Георги Божилов, който бе докаран с белезници в съда. Той си спомни, че неведнъж Трампов е заплашвал Гривнев, че рано или късно ще го ликвидира.

За Венелин Трампов свидетелите и психиатрите са категорични, че е отмъстителен и агресивен. Новата му любов и съучастник в убийството Марин Терзийски казват, че е бил тих и скромен. Жертвата – Георги Гривнев, пък имал славата на техничар, „будно момче“, организирал неведнъж културно-масови прояви в затворническото общежитие.

За следващото заседание отново ще бъдат призовани четирима свидетели, сред които майката и братът на подсъдимия за убийство Венелин.

Трампов и Терзийски са обвинени от прокуратурата в това, че на 28 март 2019 г. са убили 41-годишния Георги Гривнев. Полуразложеното тяло на 41-годишния мъж бе открито на 15 април м. г. в гората край Турян. Повече за историята и прокурорското обвинение може да прочетете тук: Любовен триъгълник между мъже в затвора завърши с убийството на единия от тях

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button