Култура

Светозар Казанджиев: Не само материално, но и духовно се стопяваме (видео)

„Поканихме ви, за да чуем песни, тъги и наздравици в наша чест. Песни за постигнатото през 2019-та, за което времето ще каже било ли е много или е било малко“. С тези думи писателят Светозар Казанджиев – председател на Клуба на дейците на културата в Смолян откри общата художествена изложба, посветена на Коледа и Нова година, придружена с базар на книги и картини.

„Тъгите за това, че не само материално, но и духовно се стопяваме. Ние, останалите в живота на Смолян, за да изстрадваме съдбата на своето Отечество, продължаваме да се борим. Но поединично и затова победите са мимолетни и все оставаме с чувството, че сме ненужни, че не ни искат, не ни помнят. Не само тук – така е навсякъде из България. А народът ни върви слепешком през историята си, неосъзнавайки своето величие – глух и ням, без духовни водачи. Но понеже творецът изначално е изтъкан от вяра и оптимизъм, аз вярвам, че красотата ще победи. Наздравиците са за отиващата си 2019-та и за плодовете, които остават след нея – плодовете на нашия труд, и на нашия талант. Те са и за приближаващата 2020-та“, каза Казанджиев.

Празнична изложба-базар на картини и книги в КДК Смолян

Откриване на празничната изложба-базар на книги и картини в КДК Смолян

Публикувахте от Вестник Отзвук в Вторник, 17 декември 2019 г.

В изложбата участваха 60 творби – малка пластика, икони, портрети, натюрморти, пейзажи и композиции на 29 автори. Заедно с това  в клуба  бяха представени и 25 книги на 17 писатели от Смолян и страната. За празничното настроение допринесоха изпълненията на Елена Янкова на пиано и на вокална група „Ро-войс“.

Advertisement
Back to top button
Close
Close