Advertisement
ИнцидентиНОВИНИ

Сухи треви горяха край Неделино

Екип на пожарна служба е загасил пламнали сухи треви край Неделино, съобщиха от пресцентъра на полицията. Сигнал за произшествието е получен на 08 август в 18:00 часа, причината за пожара е късо съединение. Пламъците са загасени преди да обхванат гората в близост.

Advertisement

Във връзка с утежнената метеорологична обстановка и силното засушаван от Регионална дирекция  „Пожарна безопасност и защита на населението” припомнят, че е забранено да се пали открит огън и да се извършват огневи работи на разстояние по-малко от 100 м. от границите на горските територии. Забранява се паленето на стърнища, сухи клони, растителни остатъци и битови отпадъци в близост до горските масиви. А предизвикалите пожар носят административно-наказателна отговорност.

„Умисъл за палеж е целенасочено действие за подпалване на имущество, парцел земя или друг обект с цел да причинят щети. При пожари със значителна стойност нарушителя се наказва  съгласно Наказателния Кодекс с лишаване от свобода от 1 до 10 години”, посочват от пресцентъра на полицията в Смолян.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button