НОВИНИ

Студент по право мамил златоградчани с обяви в OLX

Софиянец завлякъл две момчета от Златоград с фалшиви обяви за разкодиране на Iphone. Мъжът се представял за майстор на мобилните апарати и „зарибявал“ жертвите си в сайта за покупко-продажби OLX.

В продължение на месеци софиянецът на име Николай събирал апарати, които уж щял да разкодира, но те повече не се връщали в ръцете на собствениците. През 2015 г. двама младежи от Златоград станали поредните му жертви. Родопчаните се свързали със софиянеца по телефона, направили уговорката, след което изпратили телефоните си по куриер. След дълго чакане, те разбрали, че са измамени и подали сигнали в полицията.

Измамникът Николай е студент по право в Югозападния университет в Благоевград. Осъждан е неколкократно. През последните години основаната му дейност е да прибира с фалшиви обяви телефонни апарати за разкодиране. В момента той се намира в затвора.

За случаите с момчетата от Златоград Николай получи шест месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим. След комулиране на осемте му присъди Златоградският районен съд постанови той да излежи три години зад решетките.

Advertisement
Back to top button
Close