ЗдравеНА ФОКУС

Студент по медицина от година е доброволец в смолянската болница

 

Студент по медицина работи като доброволец в болницата в Смолян. Третокурсникът от МУ – София Димитър Маргаритов от една година е в помощ на работещите в Отделението по кардиология. 21-годишният младеж е от Смолян. Завършил е Природо-математическата гимназия „Васил Левски” в родния си град.

Според Димитър онлайн обучението в университета не е достатъчно, дори осакатява учебния процес, и затова трябва да се трупа практика на терен. Димитър с интерес следи всичко, което става в Кардиологично отделение и мечтата му е да се занимава с инвазивна кардиология.

Третокурсникът Димитър Маргаритов

„Причината да стана доброволец е да трупам опит. За един лекар е много важно, колкото се може по-рано да навлиза в клинична среда. Избрах Кардиологично отделение, защото сърдечните проблеми са доста разпространени в България“, сподели Димитър. Той е решил, че ще работи като доброволец, докато обучението му се извършва в онлайн среда.

„За първи път имаме доброволец в отделението. Димитър е много всеотдаен, раздаващ се младеж. Похвално е, че млади хора дават своя труд за справяне с епидемията“, добави началникът на Кардиологично отделение д-р Нина Шехова.

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close