Advertisement
НОВИНИ

Студент от филиала на ПУ в Смолян завърши с пълно отличие и защита на две дипломни работи

Студент от Филиала на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” в Смолян завърши с пълно отличие през всичките години от следването си. След осем години пауза без дипломанти в катедра „Филологически и педагогически науки” 22-годишният Радослав Смаилов защити отлично и две дипломни работи. Последни защити по български език е имало през 2013 г., когато са защитени 5 дипломни работи, а по история – 2016 г. – 3 дипломни работи, съобщи проф. д-р Елена Николова – научен секретар на Филиал – Смолян.

Дипломантът с част от преподавателите си – доц. Русалена Пенджекова (вляво),доц. Румяна Комсалова и доц. Бойко Белегов (вдясно)

Радослав Смаилов се дипломира в специалността „Български език и история”. Дипломната работа по български език и литература бе на тема „Библейските топоси – основа на Вазовата „Епопея на забравените” с научен ръководител – проф. д.н.к. Мария Шнитер. А по история – „Ролята на династическите бракове във Втората българска държава“, с научен ръководител: доц. д-р Румяна Комсалова.

„Научните ми интереси и занимания по история са свързани с периода на Средновековието. Интересувам се от ролята на жените, придворните дами и мястото им в средновековния свят, както и един от основните инструменти за дипломацията, а именно – династичният брак, с който те несъмнено са свързани. В дипломната ми работа по литература съм изследвал библейските топоси, които волно или неволно съпътстват Битието ни, и са първооснова за създаване на по-голямата част от литературните текстове, какъвто е и Вазовата „Епопея…“, каза Радослав Смаилов.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!