НОВИНИОбразование

Студент на филиала на ПУ в Смолян стана „Студент на годината 2020“

 

22-годишният студент във Филиала на ПУ „Паисий Хилендарски“ в Смолян Радослав Смаилов спечели Националния приз за „Студент на годината“ 2020 г. в категория „Педагогически науки“. Радослав е четвъртокурсник специалност „Български език и история“, председател е на Студентския съвет към Филиала и до сега завършва с пълно отличие всеки един семестър. Отличието „Студент на годината“ му е за активната научна и творческа дейност. 22-годишният бъдещ педагог получи приза в понеделник в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Освен пълното отличие, през изминалата 2020 година, студентът има и над 10 научни публикации в полето на Средновековната история на България в национални и международни научни конференции, статии в съавторство по методика. Печели 1-во място в Международен конкурс за есе, посветен на Иван Вазов. През 2020 г. е отличен като даровит и изявен студент от Фондация „Еврика“ със стипендия по целево дарение „Акад. Александър Теодоров-Балан“. В края на 2020 г. печели II-ро място в Националния литературен конкурс за есе на тема: „Съвременните будители – надежди и разочарования“, организиран от НЧ „Отец Паисий-1893“ – Велинград, а в средата на месец февруари, 2021 г. е отличен и със стипендия от Ротари клуб – Смолян. Участва и в студентския проект към Филиала на ПУ в гр. Смолян – „Дигитална интернет базирана библиотека за родопските диалекти“, ръководен от гл. ас. д-р Мирослав Михайлов.

Националният приз „Студент на годината” се учредява в началото на 2006 година по инициатива на делегатите в Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети в Република България. Конкурсът има мисията да популяризира постиженията на българските студенти пред българската общественост, удостоявайки студенти от всички области на висшето образование.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close