Advertisement
НА ФОКУСНОВИНИ

Стотици мъртви риби се носят по течението на река Девинска

За отровена риба в Девинска река сигнализира днес в редакцията на „Отзвук“ Мичо Солаков.
Той призова институциите да направят проверка по случая и да разнищят проблема. Малко след призива му днес експерти на РИОСВ – Смолян и Регионалната лаборатория към ИАОС провериха сигнала за умрялата риба и запенване на река Девинска в района на завода за бутилиране на минерална вода в града, съобщи Екатерина Гаджева, директор на инспекцията.

Сигналът е постъпил днес, 4 август, около 15:30 часа, чрез телефон 112, като незабавно е сформиран екип от представители на РИОСВ, РЛ Смолян и община Девин. По време на обхода на реката е установено аварийно заустване на отпадъчни води в река Девинска. Причината е подмяна на помпи, в следствие на което отпадъчните води от дейността на предприятието не се изпомпват до канализационната мрежа на град Девин. Заустените отпадъчни води са от производствената дейност на предприятието и с битово-фекален характер – от поддържането на санитарно-хигиенните условия в помещенията, съобщиха от  РИОСВ.

Незабавно са предприети мерки за преустановяване на нерегламентираното заустване, като за допускането му срещу „Девин“ ЕАД ще бъдат наложени административно-наказателни мерки, допълниха от екоинспекцията.

Advertisement

2 КОМЕНТАРА

  1. . Глупости. Битов характер… Че урината на колко работника е необходима, да изтровят рибата, патките, жабите и незнам кво…. И друго. Онова с помпите, което източват в градската канализация при изправна система, заобикаля града, от там в язовира, по тея изказвания, целогодишно… Ало, Гаджева… Верно ли, бе.. .

  2. Поредната мутренска история. Спомнете си при.ТИКВОЧА колко често ставаха тез работи.Затворете Девин.заедно със собсвениците и готово.Да ама после откъде избиратели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!