Криминални

Стопанката на простреляния лабрадор: Вече се разхождам със страх в Смолян

„Вече се разхождам със страх в Смолян, гледам да съм около хора. Това, което стана с моето куче е нечовешко“, каза стопанката на простреляния в края на ноември лабрадор в центъра на града. Жената, която от притеснение не пожела да напишем името й, разказа станалото с нейния домашен любимец. Денят е 30 ноември, събота. Както обичайно тя разхождала лабрадора си, който е на три години и половина, в градинката под хотел „Кипарис алфа“.

„Той не е агресивен, не лае, тичаше радостно напред-назад. В един момент някой свирна, после втори и трети път. Тогава кучето спря, седна и се огледа. Чух гърмеж и кучето тръгна към мен с вой. Видях кръвта и разбрах, че са го улучили“, с тъга каза смолянчанката.

Тя се обадила на ветеринари и на полицията, след което на майка й, за да го вземе с колата. Полицаите пристигнали за около 15 минути.

„Намерихме кръв на няколко места. Гърмежът се чу от терасите на хотел „Смолян“. Една от тях светеше, но никой не потърси нищо, дори гилзата. Криминалисти не са ходили на мястото. За жалост не очаквам извършителят да бъде открит. Ако искаха да го открият трябваше веднага да отидат да видят кой е стрелял“, допълни.

След преглед в Смолян кучето е транспортирано в клиника в Пловдив. Ветеринарните лекари предполагат, че стреляно с флоберка. Обяснили, че куршумът е по-голям от сачма, но е по-малък от бойна пушка. В Пловдив се установило, че куршумът е разделен на две в мускула на кучето.

„Не мога да повярвам някой да стреля в центъра на града. За  мен това е хорска злоба и простотия“, каза още стопанката.

Елена Павлова

Back to top button
Close
Close