Инциденти

Стока за над 100 000 лева изгоря при пожар в Устово

Стока за над 100 000 лева изгоря тази вечер при пожар в магазин в смолянския кв. Устово. Огнената стихия обхванала магазина за козметика на Софка Найденова около половин час след полунощ. Въпреки намесата на пожарникарите всичко в него е унищожено.

Павилионът се намира до сградата на пощата в центъра на квартала. Пострадала е собственичката Софка, която при пристигането си, се е подхлъзнала на заледения тротоар и си е счупила ръката.

„Обадиха ми се към 1,00 часа и ни извикаха. Когато отидохме със съпруга ми бяха изгасили пожара. Със сигурност не е от печката, защото я изключих. В никой не се съмнявам, незнам какво е станало. Стоката ми е за над 100 000 лева, нямам застраховка.“, обясни съкрушената Софка.

„Беше страшно и зловещо. Към 1,00 часа започнаха да се чуват гърмежи. Повече от 40 минути се чуваше пукот. Тази сутрин разбрах, че е изгорял магазинът за козметика на Софка“, разказа Йорданка Маргаритова, която живее в блока зад павилиона.

На мястото на произшествието е извършен оглед от криминалисти. Образувано е досъдебно производство и предстои да бъде уведомена прокуратурата. „Работи се по всички версии. На този етап не може да се каже каква е причината за пожара“, посочи шефът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Николай Димов.

Елена Павлова

Advertisement
Back to top button
Close
Close