Местни избори '2019

Стефан Сабрутев: Ще върнем кметските наместници в малките населени места

Стефан Сабрутев продължи своите срещи с гражданите на община Смолян – в сряда той се срещна с жителите на селата Чокманово, Кошница, Арда и Могилица, които посрещнаха с радост кандидата. От посетените села единствено в село Могилица ще има избор на кмет.  Липсата на кметски наместници в селата Кошница, Арда и Чокманово напълно лишава населението от диалог с управляващите. На официалното представяне на кандидатурата си в неделя пред стотиците си съграждани, Сабрутев заяви „Ще върнем кметските наместници в малките населени места, за да бъдем по-близко до хората. Нека не забравяме, че дори едно малко селце има нужда от човек, на който жителите да се опрат във всеки труден момент.“

Хората бяха жадни да споделят проблемите си – Чокманово е едно от малкото села, в което няма детска площадка. Има извършен ремонт от страна на „ВиК“ ЕООД, но след отстраняването на проблема асфалт не е положен до този момент.  Липсва контрол от Община Смолян върху институциите, които извършват ремонти в общинска собственост. Присъстващите като будни общественици изказа своята благодарност към Стефан Сабрутев за това, че винаги се е отзовавал, както и за даренията на църквата „Свети Архангел Михаил“ през годините.

В село Кошница хората също са изгубили доверие към управляващите. От 7 години имат проблем с подпорна стена,  която е в състояние на разпад и застрашава живота им и достъпа до селото. Многократно са идвали представители на община Смолян, но резултат няма.

Срещата на Сабрутев в с. Арда

В Арда от тази година нямат право да избират кмет, тъй като населението е намаляло наполовина. Хората са лишени от достъп до здравни услуги и се налага да пътуват до Смолян. Жителите на Арда споделиха, че през тази година училището им е защитено, но това не е сигурно за следващата година и все по-малко семейства остават да живеят в селиото поради липса на препитание. Стефан Сабрутев заяви, че един от основните приоритети, които са заложени в програмата му, е именно борбата с демографската криза. „Община Смолян трябва да излезе с мерки за справяне на демографската криза, като тя трябва да бъде подкрепена на национално ниво. Селата на територията на община Смолян са ощетени относно „Програмата за развитие на селските райони“. Ако Община Смолян не е бенефициент  по „Програмата за развитие на селските райони“ през следващия програмен период, то тя трябва да положи максимални усилия и да търси подкрепа от държавата за ощетените села. В противен случай подлагаме селата на община Смолян на тотално обезлюдяване.“

Срещата на „БСП за България“ в с. Могилица

Жителите на Могилица повдигнаха и въпроса за туризма в района и споделиха желание, че искат да участват в развитието му.

Гореща бе и темата за земеделието – всички жители на селата потвърдиха, че искат да върнат този отрасъл, стига да получат нужната подкрепа на Общината.

При проведените срещи Сабрутев получи мощна подкрепа от хората – в населените места той е разпознат, като човек, който помага и се отзовава на всяка една молба. От село Могилица кандидатът за кмет на община Смолян получи грамота, връчена от пенсионерския клуб за оказаната подкрепа и съдействие през годините.

Жителите на селата емоционално се разделяха със Сабрутев с думите „ПОБЕДА!“ и молба, винаги да остане добър и съвестен човек, какъвто е бил винаги досега.

Предизборен щаб на „БСП за България“

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Advertisement
Абонамент за видео канала на "Отзвук" в Youtube. Безплатно е! Очакват ви над 100 видеа!
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ!
Close
Back to top button
Close
Close
Close