Advertisement
НОВИНИ

Ст. комисар Цветан Цанков: ОД на МВР – Смолян се нарежда в челните места по разкриваемост на престъпления

Заместник – главният секретар на МВР комисар Димитър Кангалджиев обърна специално внимание на заложеното изискване за планирано и стриктно обучение на униформените и увери, че ръководството на МВР полага максимални усилия за подобряване на работната среда и техническата обезпеченост на служителите. Той обърна внимание и на това, че е постигнато отлично взаимодействие между институциите. А това е изключително важно за работата на областната дирекция на МВР.

Той коментира още, че това сътрудничество трябва да се концентрира върху превенцията – основен елемент за противодействие на престъпността.

Заместник-главният секретар на МВР поздрави служителите за постигнатите резултати и изведе необходимостта от активизиране на работата по ефективно противодействие на икономическата престъпност с акцент – киберпрестъпност.

Дирекцията отново се нарежда в челните места в страната с традиционно ниски нива на престъпност и висок процент разкриваемост на извършителите на криминални престъпления. Като цяло регистрираните криминални и икономически престъпления през изминалата година бележат спад с около 9% спрямо предходната 2022 г., отчете директора на ОДМВР – Смолян – старши комисар Цветан Цанков. Той посочи, че специално внимание е насочено към ефективното противодействие на случаите на домашно насилие и на територията на областта за първи път в страната е проведена специализирана полицейска операция по тази линия.

Старши комисар Цветан Цанков изрази увереност, че постигнатите резултати и добри практики по всички направления, ще бъдат надградени през настоящата година.

Гости на годишния анализ бяха областният управител, кметът на гр. Смолян, кметове на всички общини в областта, председателят на общинският съвет, апелативен прокурор в гр. Пловдив, окръжен прокурор, представители на административния, окръжен и районен съд и на структурите за местно самоуправление.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!