ЗдравеНОВИНИ

Според здравния министър ситуацията с Covid-19 в Смолян е контролирана

 

Ситуацията с Covid-19 в Смолян в момента изглежда контролирана, каза днес министърът на здравеопазването Николай Ангелов, който бе на посещение в смолянската болница. „Лечебното заведение има 306 легла. От тях 154 са за ковид-пациенти. Към момента заетите са 64. Реанимационните легла са 9, а 7 от тях са заети”, посочи министър Ангелов. Той подчерта, че ваксината е единственият начин, който може да ни помогне в борбата с Covid-19. Според него няма проблеми нито с първата, нито с втората доза на ваксините „Астра Зенека“, „Пфайзер“ и „Модерна“. Изчаква се да приключи проверката за починалата жена в Пловдив и ще се продължи с ваксинирането.

В същото време община Златоград е в тежко състояние с постоянен ръст на заболелите и заразените с коронавирус. „Болничното заведение работи на макс, има разкрити 30 легла, обмисля се разкриването на още. Проблемът в Златоград е с лекарите”, коментира д-р Емилия Апостолова.

„Наблюдаваме ситуацията в Златоград отблизо. Очакваме мерките, които въведохме локално, да окажат известно влияние. Вече имаме случаи в РДТ и в Ансамбъл „Родопа“. Готови сме в следващите 7-10 дни, ако няма подобрение, да предприемем и допълнителни мерки”, каза зам.-областният управител Адриян Петров.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close