НОВИНИ

Специалисти ще разясняват в Смолян за защита на личните данни

Първи дамски клуб за развитие на община Смолян, учреден преди два месеца от 14 смолянчанки, организира първото събитие в помощ на своите съграждани. В събота ще се проведе среща-дискусия със специалисти от Асоциацията за защита на личните данни. Темата е „Защита на личните данни. Неприкосновеност на личния живот в интернет-пространството“. Форумът ще се състои на 21 септември от 17,00 часа в НЧ „Кирил Маджаров – 1866“. Гости ще са основателите на Асоциацията за защита на личните данни Деница Люнчева и Юлия Пригонча, както и експертът по информационни технологии Атанас Даварски.

„Време е да започнем да изграждаме между нас мостове на спомоществувателност, независими от структури и политическа коректност. Да възвърнем взаимопомощта, обединени като хора“, коментира адв. Екатерина Станчева – една от основателките на клуба.

На входа на читалището ще бъде поставена кутия с надпис „Наем за зала“, чрез която всеки един от присъстващите ще може да участва символично с 1 лев.

Учредители на Първи дамски клуб за развитието на община Смолян са Елена Милева – лекар, Мариана Сивкова – счетоводител, Презв. Соня Маджарова – митнически посредник, Радослава Вълчанова – Кисимова – икономист, Невена Чонгова – деловодител, Йорданка Маргаритова – адвокат, Стефка Димитрова – Пекова – медицинска сестра, Десислава Минчева – Тодорова – актриса, Елена Павлова – журналист, Екатерина Станчева – адвокат, Диана Гайдова – стилист, Мария Канева – учител, Анна Бичокова – агроном, Тони Христова – рехабилитатор.

„Първи дамски клуб за развитие на Община Смолян“ е един уникален проект, сътворен от презвитера, бизнес дама, агроном, мениджър на човешки ресурси в голяма международна компания, старша сестра в детско отделение, актриса, учител, рехабилитатор, журналист, стилист, деловодител, счетоводител и двама адвокати. Дами, изконно свързани със Смолянския край, милеещи за неговите хора, за обществото като цяло. Уникалността на клуба, който учредихме на 31.07.2019 г., се изразява в основната му идея – възраждането на спомоществователността между хората, без значение на тяхната политическа обвързаност, религиозен и социален статус, различни убеждения. Ние бяхме разбрали отдавна, че трябва да работим в посока да спрем разделението, което ни се налага. Разделяне, на което ежедневно сме подложени“, написа в обръщение до медиите адв. Екатерина Станчева. Тя е убедена, че обществото е зависимо както от политически, така и от социални, религиозни и други обвързаности. „Разделно време. Ужасно време. Време на страх и безпомощност. Пиедистално за олигарси и властимащи. За това решихме, че ще опитаме да възвърнем забравената отколешна взаимопомощ. Да намерим начин да заобиколим лостовете, които ни разделят, като смело забравим за политическите организации и работодателите ни; за тези структури, които професионално представляваме; за съсловните обединения, в които членуваме“, добавя адв. Станчева.

Учредителките са на мнение, че е настанало време да започне изграждането на мостове на спомоществувателност, независими от структури и политическа коректност. Мотото на дамите е: „Без политическа обвързаност! Без разлика в статус и убеждения!“.

 

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close