Полицейски

Спецоперация за озаптяване на криминалния контингент в Смолянско

Под ръководството на Смолянска окръжна прокуратура на 11 и 12 февруари служители на ОД на МВР – Смолян, проведоха Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с държането и разпространението на наркотици, пътната безопасност и за установяване на лица с две и повече досъдебни производства.

„Акцията е с широк спектър, като основно линията, по която се работи е да се установят лица с две и повече досъдебни производства. Нашият район е спокоен, нямаме голям брой лица с две и повече досъдебни производства. Но така или иначе ще се работи по това направление. Идеята е ясна – справяне с битовата престъпност и озаптяване на криминалния контингент“, коментира окръжният прокурор Тодор Деянов.

В резултат на предприетите действия за срок от 24 часа по Закона за МВР са задържани петима. 33-годишният Мартин Р. от Раковски е арестуван за държане на марихуана и две розови таблетки, които реагирали на „опиати“. 16-годишният Емануил М. от Златоград пък е спипан с десетки топчета канабис. В джоба на якето му полицаите открили 41 станиолени свитъка с тегло 55,99 грама. В ареста попаднал и 22-годишният З. Т. от Рудозем, който шофирал „Ауди“ под въздействието на наркотици.
По време на операцията е задържан и 26-годишен мъж от Гоце Делчев, който се е укривал от изтърпяване на наложено му наказание „Задържане в поделенията на МВР“ за извършена хулиганска проява.

Проведени са и превантивни мероприятия спрямо 17 криминално проявени лица.
По линия на контрол на безопасността на движението са проверени 180 моторни превозни средства и 210 лица. Установени са 93 нарушения на правилата за движение по пътищата. Съставени са 18 акта за установяване на административно нарушение и 97 фиша, връчени са 25 електронни фиша.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close
Close