НА ФОКУСТемида

Специализираната прокуратура поиска постоянен арест за Николай Миховски

Специализираната прокуратура внесе искане за определяне на най-тежката мярка задържане под стража на четирима души, сред които и Николай Миховски, съобщи БНТ. Останалите, за които се иска постоянен арест са зам.-министърът на екологията Красимир Живков, бившия шеф на екоинспекцията в Плевен Габриел Савов, и единият от братята Бобокови – Атанас. На настоящия собственик на създадената от Миховски фирма „Феникс Плевен“ Айгюн Еминов, който бе задържан за 72 часа, прокуратурата иска домашен арест. Гаранция от 1 милион лева е определена за другия Бобоков – Пламен, срещу която той ще бъде пуснат на свобода.

Малко след 11.00 часа днес започна гледането на мерките от съда, но скоро то бе прекъснато по настояване на адвокатите, които заявиха, че ще им е необходимо време да се запознаят с доказателствата.

Според обвиненията на прокуратурата всички тези хора са участвали в организирана група, организирали престъпления с незаконен внос на отпадъци.

30-годишният Николай Миховски е бил задържан в четвъртък при акция на Специализираната прокуратура. В  над 40 адреса на територията на цялата страна бяха направени претърсвания с изземвания – в София, Ботевград, Правец, Пловдив, Плевен, Монтана и Смолян. Тогава бе извършено претърсване и изземване от дома на бащата на Николай – Георги Миховски в смолянския квартал Долно Райково. Прокуратурата влезе в дома на Миховски със съдействието на жандармерията.

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close
Close