Advertisement
НОВИНИ

Специализирана полицейска операция ще се проведе на 20 септември, обявен за Ден без загинали на пътя

20 септември е обявен за Ден без загинали на пътя, под надслов „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Инициативата от ROADPOL и всички подкрепящи я партньори се обединяват около позицията, че отговорността за жертвите на пътя е на всички и всеки трябва да прояви внимание, за да защити себе си и другите от инциденти и злополуки.

В тази връзка ОД на МВР – Смолян организира специализирана полицейска операция, която се посвещава на безопасността на движението по пътищата в региона и недопускане на загинали при пътни инциденти.
На 20-ти септември (сряда) на бул. „България“ – до църквата „Св. Васарион Смолянски“, от 10:00 ч., ще се раздават брошури с указания към водачите, в които са отразени правила, които да спазват при управление на МПС.

По статистически данни за периода 01.01.2023 г – 31.08.2023 г. на територията на област Смолян са възникнали общо 194 пътнотранспортни произшествия. От тях 50 тежки ПТП със 64 ранени участници в движението и 2 ПТП с двама загинали участници.

За подобряване на безопасността на движението и контролната дейност на територията на областта са проведени 77 специализирани полицейски операции по метода на “Широкообхватен контрол” и 93 други специализирани полицейски операции, които се осъществяват в условията на видеозаснемане.

Нарушенията за превишена скорост, установени с мобилни автоматизирани технически средства от пътните полицаи на територията на ОД МВР – Смолян общо са 9 981, за които са съставени 9 970 фиша и 11 АУАН.

Случаите за шофиране след употреба на алкохол до 1.2 промила са 94, за тях са съставени АУАН, а 46 са случаите за шофиране с над 1.2 промила алкохол в кръвта, за които са започнати бързи производства срещу водачите.
За шофиране след употреба на наркотични вещества или техни аналози са регистрирани 44 случая.

Апелът е всички участници в движението – шофьори, пешеходци, велосипедисти да спазват правилата за движение по пътищата.

Важно е вниманието на всеки един гражданин да се насочи към прилагането на ефективни и реални действия за намаляване на пътно-транспортните произшествия в района и страната.
Нека бъдем отговорни и толерантни, и с личния си пример изискваме безопасно шофиране по пътищата, като спазваме правилата!

 

 

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!