Инциденти

Спасиха 13-годишно момиче, изпаднало в алкохолен колапс

13-годишно пияно момиче е спасено в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров”. Малолетното девойче е прието през нощта във вторник, изпаднало в алкохолен колапс. Детето е докарано в болницата в несвяст около полунощ. След бързите действия на екипите на Спешна помощ и Спешно отделение детето е дошло в съзнание.
Момичето е от Пловдив. Било е на екскурзия на Пампорово, където е консумирало алкохол. Децата пили водка, бира и мента. На съседната маса до тях са били и някои от родителите им, които така и не забелязали какво става с младите.

„Детето постъпи в отделението към 1,30 часа през нощта. Колегите от Спешна помощ и Спешно отделение бяха овладели положението и момичето е изведено от тежкото състояние“, каза ординаторът в Отделението по анестезия и интензивно лечение д-р Венцислав Проданов. На пациентката е направена промивка на стомаха и в сряда миналата седмица младата девойка е изписана изтрезняла и в добро състояние.

„Извършваме проверка по случая. Предстои да съберем мненията и да изпратим материалите в Пловдив за вземане на отношение”, коментира шефът на Областната дирекция на полицията ст. комисар Николай Димов. По първоначални данни алкохолът е внесен отвън и децата го били скрили и пиели тайно.

 

Advertisement
Back to top button
Close
Close